Press

2016

2015

CITY CUP I AALBORG FREJA 2015 MED BEAT-BOX OG MASSER AF BOLD

Den store klub i vest-byen er klar med den store internationale fodboldturnering for 12. år i træk – 3000 deltagere fra 8 lande

Så er de klar igen i Aalborg Freja! Den store skare af entusiastiske frivillige i den blå/hvide klub i den vestlige bydel er trukket i arbejdstøjet for at byde velkommen til godt 3000 ungdomsspillere fra ikke færre end 8 forskellige europæiske lande, som sætter kursen mod Aalborg for at deltage i den store turnering City Cup. Det er 12. gang i en ubrudt række, klubben står for det store arrangement i samarbejde med den hollandske organisation Euro Sport Ring.

-         Jeg er imponeret over, at vi år efter år kan mobilisere den store gejst og den store arbejdsindsats, der skal til for at få turneringen afviklet. Det vidner om en klub med et stort socialt sammenhold, hvor man ved, at man selv er nødt til at give en hånd med, hvis Freja fortsat skal kunne byde medlemmerne på optimale forhold, siger klubbens formand Jan Daucke – og han understreger, at det ikke mindst er ungdomsafdelingen, der er én af Jyllands største, der nyder godt af de indtægter, som City Cup genererer til klubkassen.

Det betyder også meget for opbakningen til turneringen, at den afvikles på Frejas eget baneanlæg i vest-byen med inddragelse af firmasportens og rugbyklubbens baner i Frejas nabolag. Det giver fornemmelse af hjemmebane og tryghed i vante omgivelser. For det store arrangement er hvert år en stor logistisk udfordring med indkvartering på en række af byens skoler, turneringsafvikling, bespisning, modtagelse, transport, information, salg fra boder etc.

Som nævnt er der hold med fra otte forskellige nationer, og så kan Freja i år for første gang sige velkommen til to hold fra Grønland.

Beatboxer til åbningen

Turneringen afvikles i Kr. Himmelfarts-ferien med start torsdag den 14. maj, og den sidste kamp spilles først hen under aften lørdag den 16. maj. De første busser med spillere ankommer til Frejas anlæg på Vestre Fjordvej allerede om onsdagen, og først søndag ved middagstid vinkes der farvel til de sidste.

Den officielle åbning finder sted kl. 20 den 14. maj på bane 1 ved klubhuset. Efter at de 3000 spillere har taget opstilling på græstæppet, byder Aalborgs kultur-og fritidsrådmand Mads Duedahl (V) velkommen til Aalborg, og så overtager vinderen af TV2s store konkurrence  ”Danmark har talent”, den 17-årige beatboxer Thor Mikkelsen fra Thisted, scenen med en forrygende opvisning i, hvad den menneskelige stemme og en fantastiske fornemmelse for rytme og beat kan udtrykke.

 

Han vandt ”Danmark har talent” – og nu optræder beatboxeren Thor ved åbningen af City Cup i Aalborg Freja.

Efter beatboxerens indsats finder den officielle åbning af turneringen sted, og i år er det én af Fortuna Hjørrings mest markante spillere, Line S. Jensen, der står for den del. Hun har over 200 førsteholdskampe bag sig og har spillet mange kampe på de danske kvindelandshold i fodbold. Valget af Line S. Jensen som officiel åbner af turneringen er også en cadeau til de mange pigehold, som har deltaget i Aalborg City Cup lige siden starten for 12 år siden.

Line S. Jensen fra Fortuna Hjørring foretager den officielle åbning af City Cup i Aalborg Freja.

Åbningen slutter med en drønende salut fra Aalborg Kanon Laug.

-         Vi vil gerne invitere naboer og alle andre i vest-byen med til åbningen. Det er jo en fest og en fantastisk oplevelse at se de mange og farverige hold linet op på banen. Sikke en stemning! Og jeg er sikker på, at har man først oplevet den og mærket atmosfæren i Freja, så  får man lyst til at blive hængende, siger Keld Jensen, medlem fra barnsben og livslang leder i hjerteklubben,  hvor han også er aktiv i City Cup.

2014.