Pressemeddelelse 2018

Det drejer sig først og fremmest om at være med, men også om at vinde og løfte pokalen mod en blå sommerhimmel.

PRESSEMEDDELELSE FRA AALBORG FREJA

Aalborg Freja er klar til endnu en City Cup

3.400 ungdomsspillere fra 8 nationer i Kr. Himmelfarts-ferien

Der var nerver på, da den traditionsrige vestby-klub Aalborg Freja stod som arrangør af den internationale ungdomsturnering City Cup for første gang, tilbage i 2004. Siden da har turneringen udviklet sig til en uløselig del af Freja – og nervøsiteten er afløst af rutine og driftssikkerhed.

Så alt er nu klart til, at Aalborg Freja kan byde 3.400 ungdomsspillere fra 8 europæiske nationer velkommen til endnu en udgave af City Cup. Den afvikles i Kr. Himmelfarts-ferien fra den 10. til den 12. maj på Frejas baner i Aalborgs vestby.

Turneringen i år bliver en anelse mindre omfangsrig end sidste år, hvor der blev sat rekord med 266 tilmeldte hold. I år er der tilmeldt 242 hold, og det er især broderlandet Norge, der sender færre hold til City Cup. Der kommer 10 norske hold mod 40 i 2017. Til gengæld kan man så glæde sig over, at andelen af hold fra Sverige forøges. Og så glæder Freja sig til for første gang et kunne byde velkommen til et hold fra Finland – et pigehold for 13-årige fra Esbo Bollklub.

I alt kommer der 3.400 spillere i alderen fra 9 til 18 år til turneringen. Udover Danmarks fordeler de sig på Norge, Sverige, Finland, Holland, Polen, Belgien og Tyskland.

Flest fra Hammel

Hammel GF har trofast sendt hold til Aalborg fra den første turnering blev afviklet i 2004. Og igen i år har klubben det største kontingent af spillere tilmeldt, nemlig 206, skarpt forfulgt af Hadsten med 200 spillere. Det største udenlandske kontingent kommer fra Kinna IF i Sverige og VV Lyra fra Holland, som begge sender 60 spillere til Aalborg.

Den officielle åbning af City Cup finder sted på åbningsdagen, torsdag den 10. maj kl. 15, og fredag aften samles man til diskotekfest i den nyligt indviede FrejaHallen. Den bruges i øvrigt også til bespisning af de mange sultne ungdomsspillere, og det betyder, at Freja for første gang ikke behøver at leje et stort telt for at klare forplejningen.

-          Vi er klar. Nu er resten op til spillerne og vejrguderne, konstaterer Aalborg Frejas flittige næstformand Jan ”Guf” Petersen, der har trukket et stort læs som koordinator i alle de år, City Cup har været en del af Freja.